In de omgeving

Boswachterij Westenschouwen

Boswachterij Westenschouwen is een uitgestrekt natuurgebied op het eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het is onderdeel van de Kop van Schouwen en staat bekend om zijn diversiteit aan natuurlijke habitats, waaronder bossen, duinen en stranden. Hier zijn enkele kenmerken van Boswachterij Westerschouwen:

  1. Natuur en Landschap: Het gebied omvat uitgestrekte bossen, duinen, heidevelden en enkele zoetwatermeren. Het is een gevarieerd landschap dat zowel natte als droge gebieden omvat, waardoor het een belangrijk ecosysteem is voor diverse planten- en diersoorten.
  2. Recreatiemogelijkheden: Boswachterij Westenschouwen is een populaire bestemming voor recreatie. Er zijn wandel- en fietspaden die bezoekers de mogelijkheid bieden om het gebied te verkennen. Ook zijn er ruiterpaden voor paardenliefhebbers.
  3. Vogelobservatie: Het gebied is ook een belangrijk leefgebied voor vogels. Er zijn verschillende vogelobservatiepunten waar vogelliefhebbers diverse soorten kunnen spotten. De buizerd en havik zijn voor de vogelspotters prachtige roofvogels om te aanschouwen.
  4. Natuurcentrum: In het gebied is een natuurcentrum gevestigd waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de flora en fauna van Boswachterij Westenschouwen.
  5. Dieren in het wild: Tijdens het wandelen en fietsen kan je verschillende dieren in het wild tegenkomen. Zo zijn er veel damherten, Schotse Hooglanders en reeën te zien in het bos.
  6. Uitkijktoren: De uitkijktoren staat aan het einde van de Adriaan van de Weijdeweg in de Boswachterij van Burgh Haamstede. Het duin waarop de toren werd gebouwd, de Blinkert, is de hoogste duintop van het omliggende duin- en bosgebied. Waarschijnlijk is het tevens het hoogste punt van Schouwen-Duiveland.

Boswachterij Westenschouwen biedt niet alleen een prachtige natuurlijke omgeving, maar ook diverse mogelijkheden voor recreatie, educatie en ontspanning. Het is een geliefde plek voor zowel lokale bewoners als toeristen die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Zeeland.

Kamer reserveren?

Controleer gemakkelijk online onze kamer beschikbaarheid met de onderstaande knop. We verwelkomen u graag in Hotel Bom.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.