In de omgeving

Burgh Haamstede

Meer over Burgh Haamstede

Burgh Haamstede is een schilderachtig dorp gelegen in de provincie Zeeland, Nederland. Het dorp ligt op het eiland Schouwen-Duiveland en is met zijn historische charme en natuurlijke schoonheid een populaire bestemming voor toeristen. Hier zijn enkele kenmerken en bezienswaardigheden van Burgh Haamstede:

  1. Slot Haamstede: Een van de opvallende kenmerken van Burgh Haamstede is Slot Haamstede, ook wel bekend als Kasteel Haamstede. Dit middeleeuwse kasteel dateert uit de 13e eeuw en heeft een rijke geschiedenis met als bekendste bewoner de Witte van Haamstede, bastaard zoon van Floris V van Holland. Het kasteel wordt omringd door prachtige tuinen deze zijn tijdens de monumentendagen open voor het publiek. Het biedt een glimp van het verleden en de historische context van de regio.
  2. Stranden: De omgeving van Burgh Haamstede heeft enkele van de mooiste stranden van Nederland. De uitgestrekte duinen en brede zandstranden bieden de perfecte setting voor ontspanning en recreatie. Het is een populaire bestemming voor strandwandelingen, zonnebaden en watersportactiviteiten.
  3. Fiets- en wandelpaden: De regio rond Burgh Haamstede heeft een netwerk van fiets- en wandelpaden die door het prachtige landschap leiden. Het is een geweldige manier om de natuurlijke omgeving en historische bezienswaardigheden te verkennen.
  4. Dorpscentrum: Het centrum van Burgh Haamstede heeft een charmante uitstraling met schilderachtige straatjes, lokale winkels en gezellige eetgelegenheden. Het is een aangename plek om te wandelen en de lokale sfeer te ervaren.
  5. Strao: De strao is een jaarlijks terugkerende boerenfeestdag. Het straorijden werd vroeger gedaan als de paarden na een lange winter op stal weer aan het werk gingen. De werkpaarden, vooral die met veel haar aan hun benen, kregen last van hun benen en hoeven. Om de benen te verfrissen, stramheid  tegen te gaan en om kleine ontstekingen van de huid aan de benen te ontsmetten, werden de paardenvoeten in de zee gespoeld. Strao staat op de lijst van immaterieel erfgoed van Nederland.

Burgh Haamstede biedt dus een combinatie van historische charme, natuurlijke schoonheid en recreatiemogelijkheden, waardoor het            een geliefde bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Kamer reserveren?

Controleer gemakkelijk online onze kamer beschikbaarheid met de onderstaande knop. We verwelkomen u graag in Hotel Bom.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.