In de omgeving

Stranden

Schouwen-Duiveland, het eiland waarop Zierikzee gelegen is, heeft diverse prachtige stranden die populair zijn bij zowel toeristen als lokale bewoners. Hier zijn enkele van de bekende stranden op Schouwen-Duiveland:

  1. Renesse: Het strand van Renesse is een van de meest populaire en levendige stranden op het eiland. Het staat bekend om zijn brede zandstranden en gezellige strandpaviljoens. Renesse trekt vooral jongeren en strandliefhebbers aan, en in de zomer zijn er vaak verschillende activiteiten en evenementen.
  2. Burgh-Haamstede: Dit gebied heeft meerdere stranden, waaronder de Verklikkerduinen en Westenschouwen. De stranden hier zijn uitgestrekt en omgeven door duinen en natuurgebieden. Het is een populaire plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
  3. Brouwersdam: De Brouwersdam verbindt Schouwen-Duiveland met het eiland Goeree-Overflakkee en is tevens de locatie van een langgerekt strand. Het is bekend om zijn watersportmogelijkheden, waaronder windsurfen en kitesurfen. De aangrenzende Noordzee en het Grevelingenmeer bieden verschillende mogelijkheden voor watersportliefhebbers.
  4. Ouddorp: Hoewel Ouddorp officieel op Goeree-Overflakkee ligt, is het nabijgelegen strand een populaire bestemming voor bezoekers van Schouwen-Duiveland. Het brede zandstrand van Ouddorp is geliefd bij gezinnen en strandgangers.
  5. Ellemeet: Dit strand is iets rustiger en minder toeristisch dan sommige andere stranden op het eiland. Het is omgeven door natuur en duinen, waardoor het een perfecte plek is voor wie op zoek is naar wat meer privacy en rust.

De stranden op Schouwen-Duiveland bieden een diversiteit aan ervaringen, van bruisende activiteiten tot rustige natuurgebieden. Of je nu wilt ontspannen in de zon, watersporten wilt beoefenen of wandelingen wilt maken langs de kust, Schouwen-Duiveland heeft voor elk wat wils.

 

Kamer reserveren?

Controleer gemakkelijk online onze kamer beschikbaarheid met de onderstaande knop. We verwelkomen u graag in Hotel Bom.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.